Nieuws

De naam was Bond

06-02-2017

Leerlingen uit de 6vwo theaterklas van het Jac. P. Thijsse College hebben maandag 30 en dinsdag 31 januari twee uitverkochte voorstellingen gespeeld van hun zelfgeschreven stuk “De naam was Bond”. Bovenop het succes van deze voorstellingen konden zij ook nog een mooi bedrag overmaken aan de Make A Wish Foundation.

Vanaf 4vwo hebben de leerlingen van de JPTheaterklas kennis gemaakt met alle facetten van het theater vak. In 6vwo komt dit allemaal samen in de meesterproef: het maken en opvoeren van een eigen productie. De leerlingen hebben een zaal tot hun beschikking gekregen en verder moeten zij alles zelf zien te regelen: script, decor, kostuums, techniek, financiën, promotie enz.

Ruim een jaar hebben de leerlingen, onder begeleiding van Leontien van Leeuwen, docent Theater, gewerkt aan de productie “De naam was Bond”. Weekenden, avonden en vakanties werden besteed aan het maken van promotiefilmpjes, decors en het repeteren voor het stuk. Omdat de JPTheaterklas graag hun voorstelling wilde koppelen aan een goed doel, de stichting Make A Wish, moesten zij creatief zijn in het vinden van goedkope oplossingen en het vinden van sponsoren. Met succes, want dinsdagavond bleek dat de opbrengst 2478, 35 euro was.

1984. Wanneer de meest bekende geheim agent James Bond met pensioen gaat, is het inhuren van zijn zoon James Junior de enige optie voor M, het hoofd van MI6. De missies blijven binnen stromen en het vinden van een ander geheim agent is onmogelijk.. Hopend dat het toch in de genen zit, neemt M de ietwat ongezonde James Junior aan. James Junior kan niet wachten om zijn volle gewicht in de strijd te gooien. Bijgestaan door Agent 008 probeert James Junior de onopgeloste missie van zijn vader te volbrengen: het ontmaskeren van generaal Ratsjikova.

Alle complimenten waren er voor de cast en crew van “De naam was Bond”. Bijgestaan door leerlingen uit andere klassen, heeft de JPTheaterklas een prachtig stuk in elkaar gezet. De reacties van bezoekers maandag en dinsdag waren dan ook lovend. “Wat een onwijs te gekke, gave, toffe en hilarische avond was dit!”, “Dit was een gaaf, mooi gemaakt theaterstuk van Jac. P. Thijsse leerlingen. Q in een onverwachte ster rol. 008, twee James-en, M en de anderen ook erg goed.” 

De naam was Bond


Terug naar nieuwsoverzicht

Vacatures

Jaarmagazine 2016

Fotogalerij

SVOK Academie