Nieuws

Watertappunt KC Mavo officieel geopend

25-04-2017

Wethouder Cees Beentjes van de Gemeente Heemskerk heeft afgelopen donderdag het nieuwe inpandige watertappunt op de mavo officieel geopend. De installatie - geïnspireerd op de vorm van een enorm blikje - stelt de leerlingen in staat om hun meegebrachte waterflesjes te vullen en zo te voldoen aan de dagelijkse drinkbehoefte aan schoon drinkwater. Het tappunt is gerealiseerd met medewerking van PWN, die heeft gezorgd voor de ontwikkeling van de watertap en het apparaat kostenloos heeft verstrekt aan de school.

De opening werd bijgewoond door leerlingen van klas 1 en 2 die bij deze gelegenheid de eersten waren die de gratis Doppers, in de herkenbare paarse mavo-kleur en voorzien van het schoollogo, kregen uitgereikt. Deze bijzondere flesjes zijn beschikbaar voor alle leerlingen en zijn een cadeautje van de ouderraad. Binnenkort zullen de flesjes ook aan alle andere klassen worden uitgedeeld. Ook voor alle personeelsleden zijn er Doppers, die in dit speciale geval zijn voorzien van de voornaam van de ontvanger.

Het watertappunt is een volgende stap in de ontwikkeling die de mavo in gang heeft gezet in het kader van Gezonde School. Al eerder zijn bijvoorbeeld het anti-rookbeleid en de Gezonde Schoolkantine gerealiseerd. De Gemeente Heemskerk heeft bij de opening aan de mavo het certificaat "Heel Heemskerk drinkt water" uitgereikt. De actie wordt ondersteund door het JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht).

Watertappunt KC Mavo officieel geopend


Terug naar nieuwsoverzicht

Vacatures

Jaarmagazine 2016

Fotogalerij

SVOK Academie